WordPress Theme built by Shufflehound. Sass Marcell fotós
Sass Marcell - fotós
elad
Amikor kínálati piac alakul ki, akkor kiemelt fontosságúvá válik a minőségi hirdetés egy ingatlan sikeres eladásához. Ehhez pedig jó szöveg és kiváló alaprajz mellett elsősorban profi fotókra van szükség. Az érdeklődő első találkozása a lakással a hirdetésben található képekkel történik, a többi paramétert, információt mind azután látja csak, hogy meglátta a fotót, fotókat. Azt szokták mondani, hogy sosem kapunk második lehetőséget, hogy jó első benyomást tegyünk, ezt a szerepet szolgálja a kezdőkép, aminek versenyeznie kell a konkurenciával. Ha ez szép, figyelemfelkeltő, akkor megnyitnak egy hirdetést, ha rossz, akkor tovább görgetik és talán sosem látják a lakást, pedig amúgy ideális lenne. Fotózás alkalmával át szoktuk beszélni, hogy melyik lehet a legelőnyösebb beállítás, hogy melyik legyen a kezdőkép(ek), így kihasználni az első jó benyomás adta lehetőséget.
Idén a leggyorsabban eladott lakás. 2020 januárjában fotóztam ezt a kispesti lakást, ami ízlésesen volt felkészítve az eladásra. Kiválasztottuk az ideális időpontot a benapozottságra, elkészültek a képek, megtörtént a retusálás, aztán hirdetésfeltöltés és 1 nap alatt pedig az eladás. Azóta dolgozunk együtt újra a tulajdonossal és a következő eladás is hasonlóan sikeres volt.
kiad
Kiadó lakásoknál sokszor az ügyfelek nem 1-2 ingatlant néznek meg akár 8-10-et is. Ez gyakorlatban azt jelenti, hogy van 7-9 tulajdonos, aki úgy mutatja meg a lakását, hogy abból később nem lesz üzlet. Ilyen esetekben kiemelt fontossága van az informatív képeknek. Ha a lakás minden részlete, helyiségei, hangulata is be van mutatva már a fotókon, akkor könnyebb meggyőzni a potenciális bérlőt és „lebeszélni” azt akinek másra van szüksége. Időt, energiát spórol meg az aki szép képekkel hirdet. Másik fontos szempont, hogy a szép, igényes vonzza a szépet és igényest. Mindenki szeretne jó bérlőt találni, de ha a hirdetésben szereplő képeken nem ez látszik, akkor az amúgy mindkét fél által kívánt üzlet nem köttetik meg. Igényes lakáshoz, igényes bérlőt, profi fotók által.
Duplázódó oldalmegtekintés. Egy volt kollégám keresett meg, hogy szeretne másik lakásba költözni, de segítene a mostani főbérlőnek, hogy gyorsan ki tudja adni a lakást. Elkészítettük az új képeket, feltöltötte a régi hirdetésbe. Az eredmény akkor számomra is szemléletes volt, hiszen egyik napról a másikra megduplázódott a hirdetés megnyitásának száma. Mondani sem kell, hogy ezek után válogatni tudtak a bérlők közül.
abnb
Ha van időszak, amikor szükség van jobbnak lenni, akkor az most van. Nem lesz mindig karantén, újra fog indulni a turizmus és ez által a verseny, hogy a vendégek kinek a lakását választják a pihenésük idejére. Másként kell fotózni egy rövidtávra kiadott lakást, hiszen nem 15 percet kérünk az ügyfelek életéből, mint egy eladó vagy kiadó lakás esetében, hanem arról akarjuk meggyőzni őket, hogy a mi lakásunkat válasszák, képek alapján, sokszor több ezer kilóméterről, ne pedig a konkurenciáét. Erre nincs jobb módszer, mint a jó ingatlanfotó.
1 nap alatt szuperhost. A tulajdonos felhívott, hogy vásárolt egy frissen felújított belvárosi lakást, szuper lokációval a Pesti Broadway-n. Bár már elindította az airbnb profilt, de nem hozta a várt eredményeket. Kérte, hogy készítsünk új képeket, és kérdezte, hogy mivel lehetne kicsit „feltunningolni”. Egy tál gyümölcs, pékáru, egy üveg bor és néhány prospektus vagy magazin, egy-két dekoráció sokat tud dobni a hatásfokon. A fotókat elkészítettem, kész képeket átküldtem és a tulajdonos kicserélte a régieket az újakra. Egy nap múlva megkereste az Airbnb, hogy átminősítik superhost-nak. Ezek után a másik lakását is befotóztam, sőt még egy barátjának is ajánlott, akinek a szomszéd házban volt lakása.